#Vainkielijutut

Juuh elikkäs blogikirjoittelu kiinnostelee! Toisin sanoen meitsille tuli tarve jatkaa suomen kielen ilmiöistä bloggaamista, vaikka työn puolesta se ei ole enää välttämätöntä toisin kuin aiemmin.

Tässä blogissani aion kirjoitella edelleen samoista (some)kielen muoti-ilmiöistä kuin aiemminkin ja pohtia niiden merkityksiä ja taustoja. Ajattelin kuitenkin myös vähän muuttaa näkökulmaa ja kirjoittaa viestinnästä kielenkäytön näkökulmasta, sillä tätä nykyä työskentelen paitsi kielenhuollon myös viestinnän parissa.

Oikeastaan viestintä on hyvin pitkälle kielenkäyttöä. Ns. mikrotasolla viestinnässä on pitkälti kyse kielellisistä valinnoista. Erityisen tiiviisti viestintä liittyy vaikuttavaan kielenkäyttöön: miten joskus hyvin hienovaraisillakin kielellisillä valinnoilla pyritään vaikuttamaan ihmisten käsityksiin ja jopa maailmankuvaan?

Toisin kuin tämän blogauksen otsikko antaa ymmärtää, blogi ei sisällä siis #vainkielijuttuja vaan myös #viestintäjuttuja.

(Vainjutut-ilmiötä en rupea ruotimaan tässä postauksessa sen enempää, sillä sitä on käsitelty kattavasti jo mm. tässä Vapa Median jutussa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s